fvBXox05SdB2eZh

Alle gæstenavne og hele repertoiret til Aalborg Symfoniorkesters 60 års jubilæumskoncert 8. marts har måttet skiftes ud, efter at sangerne Inga Nielsen og Robert Hale begge meldte afbud først i januar.

Inga Nielsen fordi hun var faldet og havde brækket anklen i Hamburg og skal gå med gips i seks uger og siden genoptrænes i andre seks.

Robert Hale meldte afbud på grund af Elbens voldsomme oversvømmelser, der bl.a. ramte hans faste arbejdsplads på Dresdener operaen og de gennemgribende ændringer det har medført.

I stedet har orkestret trods det korte varsel kunnet engagere en anden af Danmarks store internationale sopraner, Eva Johansson, og den danske tenor Gert Henning-Jensen, til synge en række af operaverdenens perler. Gert Henning-Jensen er hyret af Det kgl. Teater de næste adskillige år som en af hovedkræfterne i Det Kongeliges satsning, Niebelungens Ring.

Aftenens repertoire kommer nu til at se således ud: Første afdeling kommer fra Wagners "Den flyvende hollænder", både ouverturen, hollænderens monolog og Sentas ballade og duetten "Wie aus der Ferne".

Anden afdeling er koncertens mere lystige. Den kommer til at bestå af to stykker fra Gounods "Faust", balletnumrene seks og syv, samt Mefistos serenade.

Derefter bliver det italiensk: Puccinis Turandot - Lius arie - så et lille strygerstykke, orkestret ikke har spillet før, noget Tosca, noget Verdis Nabucco, kong Filips monolog fra Don Carlos og til sidst arien "Pace Pace" fra Skæbnes magt.

Koncerten skulle have været dirigeret af Oslos-operaens chef Olaf Henzold, men på grund af omfanget af ændringerne har han også måttet melde fra. I stedet kommer nu schweizeren Michel Tabachnik, der er godt kendt med orkestret i forvejen, og som i øvrigt også vender tilbage senere på året.