Folkemusikcocktail

Den irske guitarist Sean Whelan og den danske violinist Lars Kristensen har atter slået pjalterne sammen, og turnerer med et program bestående af dansk og irsk folkemusik.

Under et besøg i Dublin traf Lars Kristensen den irske superguitarist Sean Whelan ved en session på pubben The Whising Well. Det møde blev startskuddet til et frugtbart samarbejde, som efterfølgende har ført duoen vidt omkring, både herhjemme og i Irland.

Sean Whelan er kendt som en af Irlands allerbedste guitarister, og har turneret med bl.a. Sean Kean, Paul Kelly, Brian Fleming og ikke mindst Puck Fair, som er et band der har formået at mikse trad. irsk folkemusik og jazz til en cocktail der er værd at lægge øre til, og man må håbe at en eller anden dansk arrangør tager sig sammen, og inviterer gruppen herover.

For et par år siden udgav Sean Whelan sin første solo cd »End of Autumn«, med hjælp fra nogle af Irlands ypperste musikere, og han medvirker på Paul Kellys cd »a mandolin album«.

Lars Kristensen kender vi fra spillemandsorkesteret »Rumlekvadrillen« og fra gruppen »Nilars Band«, som turnerede flittigt i midten af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne.

Han har senest gjort sig bemærket ved udsendelsen af cd'en »Bedstefars Snaps« i samarbejde med »Topper«, som ligeledes spiller violin og huskes fra gruppen »Sand på Gulvet«. Sidste år udgav Lars Kristensen en live cd med spillemandsmusik af Niels Toft, indspillet på hundrede års
dagen for komponistens fødsel, og her fik han assistance af Anker Buch, »savføreren« Steen Folmer Jensen og to af vennerne fra Rumlekvadrillen - Søren Christensen og Jens Ganer.